Ahol a tulajdonosoknak is fizetniük kell minden fogásért

Edina már előre leegyeztette a találkozót a budapesti Trattoria Toscana étteremvezetőjével, így másnap nyitáskor én érkeztem a helyszínre, hogy bemutassam neki a Queen Code koncepciót.

A Duna-parton, Pest szívében található étteremnek sajátos varázsa van. A teraszról pazar kilátás nyílik a budai hegyekre, a belső tér pedig mintha egy kis toszkán vendéglőbe repítene. Az illatok azonnal elárulják, hogy itt valóban értenek az olasz konyhához – nemcsak a receptek, hanem az alapanyagok is mind Olaszországból érkeznek, ahogy az étteremvezetőtől később megtudtam.

Miközben beszélgettünk, az egyik pincér egy illatos Livorno-stílusú Cacciucco tenger gyümölcsei levest vitt ki egy asztalhoz. Az étteremvezető észrevette, hogy rápillantok a tányérra, és elmosolyodott.

„Ez egy igazi klasszikus – mondta. – Egy testes, fűszeres tenger gyümölcsei leves, amelyet eredetileg a livornói halászok főztek abból, amit aznap fogtak. Nálunk persze minden hozzávaló Olaszországból jön, hogy az ízek pontosan olyanok legyenek, mint Livornóban.”

Röviden, tömören elmondtam neki ezután a Queen Code tudnivalóit és az angol nyelvű hírlevelet, ő figyelmesen hallgatta, majd megszólalt:

„Tudod, nálunk még a tulajdonosok is mindig fizetnek az ételekért. 20% kedvezményt kapnak, de nincs kivétel – mindenki fizet. Mert ez az alapelvünk: ha az étel igazán jó, akkor az árát is megéri.”

Értettem, hogy mire gondol. Egy olyan hely, amely ennyire tiszteli az ételeit, a vendégeit és a saját minőségét, nem osztogatja a fogásokat – még házon belül sem.

„Nos,” – mondta végül, egy mosollyal – „ezért a legtöbb, amit tehetek, hogy 15% kedvezményt biztosítok a Queen Code tagoknak.”

Ebben meg is állapodtunk. A budapesti Trattoria Toscana csatlakozott a programhoz, így a Queen Code tagok is élvezhetik a hely autentikus olasz ízeit kedvezményesen.

Egy jó étteremben az ár-érték arány mindig tisztességes. Ha egy hely a saját tulajdonosait is vendégként kezeli, az azt jelenti, hogy minden egyes fogást valóban értékesnek tartanak. Itt nincs trükk, nincs kivételezés – csak az étel szeretete és a tisztességes vendéglátás. 

És pontosan ezért érdemes itt asztalt foglalni!

Még több true story

Heti hírlevelemre itt iratkozz fel: zoltanhevesi.hu