
„Kóstolod majd, ha elkészülnek a protein pizzák?” – kérdezi Emese, miközben épp egy újabb adag tésztát kever a Zabola konyhaajtajában, fél kézzel. A másik kezében már egy szelet van. „Túrós-zabpehelylisztes alap. Teljesen gluténmentes. És komolyan mondom, nagyon jó!”
Először csak nézem. Pizza? A Zabolánál? Hódmezővásárhely első mentes protein pizzája? Ez már nem csak új, ez szinte radikális. De ha valahol, hát itt igazán nem lepődöm meg ilyesmin -).
„Most szombaton dobjuk be először. Próbaverzió. Egyelőre csak ez az egy alkalom, aztán majd meglátjuk, hogy reagálnak a vendégek.”
Szóval limitált kiadás. És nem is akármilyen. A protein pizzák többféle ízben készülnek: Margherita – a klasszikus, amit mindenki szeret. Rukkolás, ha valaki könnyedebbre vágyik. Tonhalas, ami már egy fokkal bevállalósabb. És persze sonkás-gombás, mert valakinek mindig az a kedvence.
„A hétvégi menü is csak ezek köré épül. A megszokott fogások most szünetelnek, szóval aki jön, az tényleg kóstolni jön.”
És ez itt a kulcs. A Zabola tehát továbbra is a kísérletezésről szól – csak épp úgy, hogy közben otthonos marad.
Felkészül: vegán pizza?
Néha nem kell sok a felfedezéshez – csak egy szelet pizza. Mert néha pont az új az, ami végül ismerős lesz. És ha valahol, hát a Zabolánál ezt igazán jól tudják.
Zabola további sztorijai itt: https://bentjobb.hu/tag/zabola